Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Proefvaart ‘Lotte Rosalie’

STELLENDAM/URK - Een eerste proefvaart met de UK 297 ‘Lotte Rosalie’ voor Dutch Flatfish (P&P/Dadas) afgelopen dinsdag vanaf de werf Maaskant. Maandag voerde Hernand Jansen de hellingproef uit. In 2017 werd de kotter op een Turkse werf vrijwel volledig gestript.

Vorig jaar mei kwam de ‘nieuwe’ Urker bokker vanuit Turkije in Stellendam voor de kant om weer visklaar te worden gemaakt. Aanvankelijk stond er UK 131 op de kop. Maaskant bouwde het vaartuig in 1982 als LE 64. Later werd het de UK 42, daarna de UK 143 en vervolgens het guardvessel ‘Marsdiep’. Vijftien jaar geleden werd er voor het laatst mee gevist. Jarenlang lag het vaartuig in Oudeschild voor de kant tot de gebroeders Alan en de gebroeders De Boer de kotter twee jaar geleden kochten. De UK 297 is de vierde kotter voor Dutch Flatfish, waarin Parlevliet & Van der Plas vorig jaar december een meerderheidsbelang heeft genomen.