Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Waterinnovatieprijs voor Achteroever Wieringermeer

Proeftuin: wolhandkrab van de boerderij

AMERSFOORT – Het project Achteroever Wieringermeer heeft de Waterinnovatieprijs 2016 gewonnen in de categorie ‘Voldoende water’. Het project richt zich op zilte teelt, kweek van Chinese wolhandkrab en een combinatie van drijvende teelten en visteelt.

De Unie van Waterschappen reikt elk jaar de Waterinnovatieprijs uit aan innovatieve waterprojecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen: veiligheid, schoon water en voldoende water. Vorige week donderdag werden in Amersfoort de prijzen voor 2016 in diverse categoriën uitgereikt.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) viel dubbel in de prijzen. De proeftuin Achteroever Wieringermeer won de prijs in de categorie Voldoende water. Het project Zandsproeien bij dijkverbetering Nauernasche Vaart werd beloond met de Publieksprijs. In de proeftuin Achteroever Wieringermeer van HHNK en partners wordt op een boerderij van 20 hectare aan de Noorderdijkweg in Wieringerwerf geëxperimenteerd met onder andere wolhandkrab en visteelt.

In het consortium dat actief is in de proeftuin Achteroever Wieringermeer zitten behalve HHNK ook Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeente Hollands Kroon, Deltares, Meromar Seafood, Zilt proefbedrijf, proeftuin Zwaagdijk en Sportvisserij Nederland.