Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Portret van Goeree-Overflakkee in vijf films

MIDDELHARNIS – Vijf korte films over de relatie van Goeree-Overflakkee met het water gaan zaterdag 10 september in première. Uiteraard komt een visserman aan bod.

Water vormt het eiland en de levens van de mensen van Goeree-Overflakkee. ‘Portret van een eiland’ vertelt dat unieke en meeslepende verhaal in vijf korte films. In elke film is door regisseur Jeroen Pool een inwoner geportretteerd. In een van de films doet reder Jaap Tanis (GO 38/GO 48) zijn verhaal over de uitdagingen die zijn familiebedrijf kent in de visserij.

De films gaan zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag op diverse locaties op het eiland in première. Op twee locaties zijn filmmaker Jeroen Pool en enkele hoofdrolspelers aanwezig om vragen uit het publiek te beantwoorden: het Raadhuis van Middelharnis en het Museum R.T.M. Ouddorp. De films zijn een geschenk van de Erfgoedtafel Goeree-Overflakkee aan het eiland.

Op Open Monumentendag zijn alle deelnemende erfgoedlocaties vrij toegankelijk.