Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Iede Kramer van Kramer Fish nieuwe eigenaar

Platvisbedrijf Rodi in andere handen

URK – Het Urker visbedrijf Rodi BV aan het Marsdiep wordt overgenomen door plaatsgenoot Kramer Fish. De compagnons Dirk Hogerwerf en Ronnie Hoefnagel stoppen vanaf 20 april. Rodi werd door de collega-fileerders Hogerwerf en Hoefnagel in 1991 opgestart en groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste scholverwerkers van Urk. De visverwerking op de werkvloer wordt uitbesteed aan het eigen uitzendbureau Reaal Fish. Met twee fileermachines wordt gemiddeld werk geboden aan dertig arbeidskrachten.

Begin dit jaar liet Hogerwerf zich op een vergadering van de Vereniging van Visgroothandelaren Urk ontvallen zijn bedrijf te koop aan te bieden. Na 27 jaar als verwerker en tussenhandelaar is de motivatie verdwenen om zelfstandig door te gaan. ,,Het is niet meer leuk in de handel; weinig scholaanvoer en hoge prijzen’’, aldus Hogerwerf. Iede Kramer van Kramer Fish meldde zich als potentiële koper, vorige week werd er getekend. Hogerwerf blijft als bedrijfsleider werkzaam.

Iede Kramer van Kramer Fish heeft de afgelopen jaren een handvol verwerkingsbedrijven op Urk overgenomen en werd twee jaar geleden ook mede-eigenaar van de kotter P 224 ‘Miranda’.