Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
2 miljoen euro voor project RAVON en Good Fish Foundation

Paling in de prijzen bij de Postcode Loterij

VEENENDAAL - Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen RAVON en Good Fish Foundation aan de slag met hun plan ‘Red Onze Paling’! RAVON en Good Fish Foundation zien de donatie van 2 miljoen euro van de Postcode Loterij als een belangrijk keerpunt om samen met beleidsmakers, beheerders, de visserijsector, natuurorganisaties en andere belanghebbenden tot gerichte acties te komen. Op de agenda staan het opheffen van migratiebarrières, het verbeteren van leefgebieden, het verduurzamen van consumptie, visserij en handel en het tegengaan van illegale handel in aal.

,,We zijn erg verheugd. Paling is één van onze nationale symbolen, maar bescherming en herstel van deze prachtige soort gaat alleen lukken als we dat in een brede samenwerking aanpakken. En dat niet alleen op nationaal, maar ook op internationaal niveau’’, aldus Margreet van Vilsteren van de Good Fish Foundation. De bekendmaking van de schenking aan RAVON en de Good Fish Foundation is gedaan in aanloop naar het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op 4 maart. (Foto: Jelger Herder)