Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
‘Mercator’ onthaald in Boulogne

Padmos levert twee Franse nieuwbouwers op

STELLENDAM – En dan zijn er nog maar twee. Van het kwartet Franse nieuwbouwers dat begin dit jaar bij Scheepswerf Padmos lag in diverse stadia van afbouw is de BL 934193 ‘Mercator’ vertrokken naar Frankrijk. Vanuit de thuishaven Boulogne werd begin deze week de tweede visreis aangevangen. Morgen (zaterdag) houdt rederij Scopale in Boulogne een feestje ter gelegenheid van het in de vaart komen van deze 19,20 meter lange trawler/flyshooter.

Foto: C. HameetemanFoto: C. Hameeteman

Eind deze week of begin volgende week vertrekt de LO 934927 ‘Marie-Lou’ naar thuishaven Loriënt. Vorige week was er een proefvaart met de Franse scheepvaartinspectie aan boord en deze week werd er vanuit Stellendam proefgevist. De 21,80 meter lange ‘Marie- Lou’ wordt overgedragen aan rederij Apak.

Foto: C. HameetemanFoto: C. Hameeteman

De LO 934925 ‘Le Dolmen’ (zusterschip van de ‘Marie- Lou’ en ook bestemd voor Apak) en de LO 934827 ‘Manureva’ (zusterschip van de ‘Mercator’ en bestemd voor Scopale) verkeren nog in de afbouwfase. Volgens werfdirecteur Leon Padmos zullen deze schepen, conform de planning, medio april naar Frankrijk vertrekken.