Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Delta Mossel in Yerseke slaat vleugels verder uit

Overname kweekbedrijven BRU 50/BRU 25

BRUINISSE/YERSEKE – De mosselbedrijven BRU 50 en BRU 25 van Vof. Hoogerheide-Deurloo zijn overgenomen door kweeken mosselhandelsbedrijf Delta Mossel in Yerseke. Daarmee krijgt Delta Mossel er tien percelen in de Waddenzee bij en zes percelen in de Oosterschelde.

De BRU 25 wordt hoofdzakelijk ingezet voor de invanginstallaties. Met de BRU 50 wordt de bodemcultuur uitgeoefend. De mosselvoorraad op de kweekpercelen en het personeel inclusief beide vaartuigen verhuizen mee naar het productie- en handelsbedrijf van de familie Van de Plasse aan de Korringaweg in Yerseke. Nog niet bekend was begin deze week of de Bruse schepen worden vernummerd. De ondertekening van het koopcontract heeft vorige week donderdag plaatsgevonden.

Of de mzi-invanginstallaties (het zogeheten Imoth-systeem) definitief worden overgenomen en binnen het ‘Delta-recept’ kunnen worden geïntegreerd is volgens directeur Wim van de Plasse ook nog een vraag. Delta Mossel vangt het mosselzaad met de YE83 standaard in met longlines. Bij het uitstallen in het voorjaar assisteert de WYK 2 van de Duitse dochteronderneming Delta Muschel. Vooralsnog is het de bedoeling dat de invangpijpen van Hoogerheide medio mei wel worden uitgezet. De fraaie vrij nieuwe bedrijfsloods aan de Nijverheidsweg in Bruinisse is niet bij de overname ingecalculeerd.

De BRU 50 kweekt sinds jaar en dag op toppercelen.De BRU 50 kweekt sinds jaar en dag op toppercelen.

Van de Plasse is in z’n nopjes met de overname van inmiddels vijf Bruse familiebedrijven in de achterliggende paar jaar: ,,Zulke mooie pareltjes wil iedereen hebben. Qua grondstoffen komen er opnieuw percelen bij die perfect bij de kwaliteit van Delta Mossel passen. We azen nog steeds op de top van de top!’’