Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nieuwe SL 28

Outrigger klein maar fijn

STELLENDAM – De SL 28 is de jongste aanwinst van de Goereese vissersvloot. Klein, maar volledig ingericht voor de beroepsvisserij met de bordjes. In deeltijd, wel te verstaan. Aldus eigenaar Johan van Seters (51), tevens eigenaar van de flyshooter SL 27. Vorige maand werd er voor het eerst mee proefgevist, samen met zoon Edwin. Edwin vist op de GO 38.

Het scheepje is in eigen beheer ontworpen door Van Seters en Machinefabriek Padmos. Padmos is ook hoofdaannemer en leverancier van de 90 pk Mitsubishi. De afmetingen zijn 9,40 bij 3,80 meter, met een diepgang van 1 meter. Mostacon bouwde het casco, IJtama deed timmerwerk, WeTec (Westhoeve) het elektronisch en Dirk Pijl van Wärtsilä SAM Electronics leverde de brugapparatuur. De vangstverwerkingsinstallatie voor vis en garnalen is van Kramer Machines.

De SL 28 vervangt de SL 31 van Van Seters, die op het droge staat en te koop is gezet. De nieuwbouwer is een halve meter breder.