Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Werkbezoek naar Den Helder en Texel voor medewerkers Europarlement

Pragmatisme en innovaties op de vloot maken indruk

DEN HELDER – Een werkbezoek aan Den Helder en Texel vorige week vrijdag was voor twee beleidsmedewerkers van Nederlandse Europarlementariërs een eerste kennismaking met de visserij.

Voor het werkbezoek hadden Europarlementariërs Peter van Dalen (CU) en Bert Jan Ruissen (SGP) en de beleidsmedewerkers Johanna Koffeman-Kramer, Maybritt Kiel en Leonard den Boef zich die vrijdag om 07.00 uur verzameld in Den Helder voor een rondleiding op de visafslag.

Met de TX 1 van de familie Vonk werd vervolgens overgevaren naar Texel, voor een ontbijt bij de visserijcoöperatie, waarbij uiteraard alle actuele visserijdossiers aan de orde kwamen.

Van Dalen (lid van de Visserijcommissie van het EP), Ruissen (plaatsvervangend lid) en Koffeman-Kramer (medewerker van Van Dalen) zijn al goed ingewijd in de visserij. Voor Kiel en Den Boef was het de eerste kennismaking. Parlementsleden Annie Schreijer-Pierik (CDA, en lid van de Visserijcommissie) en Jan Huitema (VVD, plaatsvervangend lid) en diens beleidsmedewerker Björn de Groot waren verhinderd op dit door VisNed georganiseerde werkbezoek.

De in Brussel wonende Maybritt Kiel (35) is beleidsmedewerker van Schreijer-Pierik. Zij werkt sinds mei 2018 voor het Europarlement en heeft sinds de laatste verkiezingen visserij in haar portefeuille. Kiel kijkt zeer positief terug op het bezoek: ,,Hartstikke leuk en interessant. Je hoort en ziet wat er leeft en wat de prioriteiten zijn, en dat gaat dan veel meer leven voor je.’’ Kiel was onder de indruk van de innovaties op Texel en zag toch veel positivisme, ondanks de moeilijke situatie waarin de sector momenteel verkeert.

Leonard den Boef (32) is beleidsmedewerker van Ruissen en pendelt heen en weer tussen zijn werkplek in Brussel en zijn woonplaats Houten. Ook voor hem was het een eerste bezoek aan de visserij, en zeker voor herhaling vatbaar. Naar eigen zeggen staat hij er nog onbevangen in en gaat hij z’n best doen om zich de visserijinhoud goed eigen te maken. Ook Den Boef was onder de indruk van de positieve insteek in de huidige moeilijke omstandigheden. ,,De pragmatische houding sprak me bijzonder aan.’’