Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Kom langs bij Kenniskringen

Oproep aan vissersvrouwen

URK – Kenniskringen Visserij roept vissersvrouwen op om 7 en 8 oktober langs te komen op de stand op Holland Fisheries Event op Urk. Kunnen we gezamenlijk iets doen voor de sector als de mannen op zee zijn?

Vissersvrouwen hebben een heel belangrijke rol in het visserijbedrijf! Met een man als visserijondernemer, schipper en/of visser is de vissersvrouw de motor achter het huishouden en het gezin thuis. Ze zijn betrokken bij het visserijbedrijf; met schoonmaken aan boord, de boekhouding en ander papierwerk, promotie of verkoop van de vis enzovoorts. En daarnaast hebben vissersvrouwen vaak ook een eigen baan en carrière.

Marieke Verweij en Caroline Melissant willen graag kennismaken met vissersvrouwen en in de stand van Kenniskringen Visserij een gesprek aangaan: ,,Hoe combineer je al die taken? Welke rol heb jij als vrouw in het visserijbedrijf als het gaat over zaken regelen aan de wal? Hoe sta je tegenover zaken als veiligheid, bedrijfsopvolging, de afzet, de toekomst…?’’

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober kan daarover gesproken worden. ,,Bij een kopje koffie of thee samen met andere vissersvrouwen aftasten of we iets gezamenlijks kunnen doen voor het visserijbedrijf als de mannen op zee zijn. Of misschien wel voor de hele sector! Kortom, laten we praten over de rol van de vissersvrouw en hoe je hier zo goed mogelijk invulling aan kunt geven. Dit kan dan aanleiding zijn voor een eventueel vervolg.’’