Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Overname Royal Dutch Seafood

Opening rokerij Seafood Parlevliet in Tholen

THOLEN/IJMUIDEN – Gisteren (donderdag) is in Tholen de rokerij Seafood Parlevliet Tholen geopend. De tweede rokerij van Seafood Parlevliet is gerealiseerd in het pand van het overgenomen Royal Dutch Seafood.

Al eerder heeft het in IJmuiden gevestigde Seafood Parlevliet het Tholense visverwerkend bedrijf en rokerij Royal Dutch Seafood overgenomen. Na de overname is het pand grondig verbouwd en alleen ingericht als rokerij; de activiteiten met verse vis worden niet voortgezet.

Seafood Parlevliet heeft al een rokerij in IJmuiden en met deze nieuwe rokerij verdubbelt Seafood Parlevliet haar rookcapaciteit, om tegemoet te kunnen komen aan de stijgende vraag naar met name gerookte makreel. Mike Parlevliet, directielid van Seafood Parlevliet, is er blij mee: ,,Tholen ligt centraal tussen onze vestigingen in IJmuiden en het Belgische Lokeren in. Een tweede rokerij naast SH Meij in IJmuiden geeft voldoende rookcapaciteit om aan de extra vraag vanuit Nederland en het Verenigd Koninkrijk te voldoen, en tegelijkertijd de Belgische retail via Seafood Parlevliet Lokeren te kunnen beleveren.”

Hele keten Seafood Parlevliet Holding omvat de werkmaatschappijen Seafood Parlevliet, SH Meij, Trade Factory en Seafood Parlevliet Lokeren. Sinds vorig jaar is Seafood Parlevliet onderdeel van de Cornelis Vrolijk Groep. Met deze recente overname wordt een verdere stap gezet in het bedienen van de hele keten, en versterkt Cornelis Vrolijk haar positie in de consumentenmarkt; van schip naar schap. De officiële opening van de nieuwe productielocatie van Seafood Parlevliet werd gisteren verricht door de Tholense locoburgemeester Frank Hommel.