Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Voor jongens en meiden

Open dagen op visserijscholen

STELLENDAM/KATWIJK – Op zoek naar een praktische en uitdagende mbo-opleiding met toekomstperspectief? Zaterdag 19 januari 2019 (van 10 tot 14 uur) zijn er open dagen op de visserijschool in Stellendam en die in Katwijk. Beide scholen maken deel uit van het Scheepvaart & Transport College (STC). Ook op voorafgaande vrijdagavond 18 januari zijn beide visserijscholen open (van 18 tot 21 uur).

De STC-locatie in Stellendam profiteert optimaal van haar ligging tussen de toeleverende bedrijven in. Tijdens de open dag zal een aantal bedrijven zich presenteren, zoals Maaskant, Padmos, Wärtsilä SAM, Promac, Van Gemert en Zoon, John P. de Wit assurantiën, Van Wijk, Coöperatie Westvoorn, Wetec, UFA, Pro-Liqiud en het Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland. Ook VisNed, de Nederlandse Vissersbond, EMK, Prosea en Quotter zullen aanwezig zijn.

Dat de opleiding niet alleen voor jongens maar ook voor meiden is bewijst Marilène Sinke uit Goes. De dochter van Erwin Sinke van de YE 139 nam eind vorig jaar als eerste vrouwelijke leerling voor de opleiding Zeevisvaart in Stellendam haar welverdiende diploma SW5 in ontvangst (zie foto), in het bijzijn van moeder Sinke en zussen, onderwijsmanager Cor van Wijngaarden, docent Henk Redert en toenmalig wethouder Arend Jan van der Vlugt.

Op zaterdag 26 januari organiseert ROC Friese Poort op locatie Urk van 09.30 uur tot 13.00 uur een Open Dag voor geïnteresseerden in de opleidingen visserij, binnenvaart en koopvaardij.