Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Officiële opening oesterseizoen

YERSEKE – Donderdag 21 september wordt in Yerseke het Nederlands Oesterseizoen officieel geopend door de Nederlandse Oestervereniging. Scheidend voorzitter Cees van Liere kan er om gezondheidsredenen niet bij zijn.

Met een boot voor genodigden wordt een ‘eerste sleep’ gedaan in de Oosterschelde. De eerste oesters zullen worden aangeboden aan bestuurders van de gemeente Reimerswaal en Schouwen-Duiveland en tv-chefkok Alain Caron. Aansluitend is de inmiddels traditioneel geworden oesterveiling voor een goed doel. Dit jaar is dat het Radboud Centrum voor Oncologie in Nijmegen, dat wachtkamers voor kankerpatiënten gaat inrichten met voorzieningen om de patiënt en de familie te informeren en de tijd zinvol in te vullen.

Het was de bedoeling dat er in Yerseke afscheid zou worden genomen van Cees van Liere, die onlangs de voorzittershamer heeft overgedragen aan Kees van Beveren. Van Liere moet zich echter verontschuldigen.