Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Noordzeevis meer op menukaarten

SCHEVENINGEN – De Scheveningse strandpaviljoens zetten steeds meer Noordzeevis op de menukaart. Als het aan de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ligt wordt dat volgend jaar nog meer. Vorige week blikte de stichting op een bijeenkomst bij SVO Vakopleiding Food in Rijswijk terug op het afgelopen jaar, met hoogtepunten als de stijging van het aanbod Noordzeevis in de Scheveningse strandpaviljoens (blijkt uit onderzoek), de komst van 20 nieuwe ‘ambassadeurs’ en de publicatie van het boek Noordzeevis uit Scheveningen, met verhalen uit Scheveningen en recepten met Noordzeevis.

Ook volgend jaar gaat de stichting door met haar activiteiten om de herkenbaarheid en verkrijgbaarheid van Noordzeevis te vergroten. Op het programma staan onder meer vier bijeenkomsten, het ontwikkelen van een poster met Noordzeevis voor strandtenten en visdetaillisten, een vertaling van het boek in het Duits en het uitreiken van een ‘Noordzeevis Award’ aan Scheveningse en Haagse horeca.