Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Op garnalen achter Texel

Nieuwe WR 50 ‘Concordia’ vist

DEN OEVER – Vorige week moesten er nog wat ‘stroomdingetjes’ opgelost worden, maar deze week liep het allemaal al een stuk beter op de nieuwe WR 50 ‘Concordia’. Inmiddels is er twee keer aangeland, bij de Rousant, zoals de laatste tien jaar gebruikelijk voor de broers André en Jacco Bakker. Vrijdag 7 december werd de WR 50 overgevaren van de bouwwerf Heijsman in Stavoren, waar het schip in september gedoopt werd en te water gelaten, naar thuishaven Den Oever, waar de elektricien de puntjes nog op de i moest zetten en de garnalenkotter visklaar werd gemaakt. Vorige week woensdag is daadwerkelijk met de visserij aangevangen. Flying Focus spotte de splinternieuwe Wieringer de dag erna op de visgronden, ‘achter Texel’.

Foto’s: Flying FocusFoto: Flying Focus

De Wieringer broers zijn tevreden met het mooie strakke eindresultaat en blij dat ze eindelijk kunnen vissen. Naast de twee broers is ook vaste kracht Ricardo de Vries weer aan boord. Wat een feestelijke overdracht en/of open schip betreft houden ze de boot nog een beetje af. ,,Het moet eerst echt allemaal gesmeerd lopen. Dan kijken we nog wel’’, aldus André Bakker afgelopen woensdag.