Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Koen Van den Heuvel bezoekt sector

Nieuwe Vlaamse visserijminister te gast bij Rederscentrale

OOSTENDE/ZEEBRUGGE – De nieuwe Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel heeft afgelopen dinsdag een werkbezoek gebracht aan de visserijsector. Hij werd ontvangen op het kantoor van de Rederscentrale in Oostende, bezocht de plaatselijke visverwerker RWVI-food en toog vervolgens naar Zeebrugge voor een bezoek aan de bokker Z 576 van Benoit Beernaert, die tevens voorzitter is van de Vlaamse Visserij Coöperatie. Het bezoek werd afgesloten in het pakhuis van reder Geert De Groote, tevens voorzitter van de Rederscentrale.

Directeur Emiel Brouckaert kijkt heel tevreden terug op het bezoek van Van den Heuvel. ,,We hebben goed onze prioriteiten met hem kunnen bespreken, zoals de Brexit, de gewenste vernieuwing en verduurzaming van onze vloot en de steun die we willen van de overheid bij onze route naar verduurzaming.’’ Brouckaert vindt het te prijzen dat de pas aangetreden minister in de korte tijd die nog rest tot de nieuwe verkiezingen in mei zich een goed beeld wil vormen van de visserij.

Van den Heuvel volgde vorige maand Joke Schauvliege op, die zelf ontslag nam of moest nemen na commotie over haar uitspraken over de klimaatprotesten en de daaropvolgende storm van kritiek en persoonlijke aanvallen. Op de foto staat Van den Heuvel vierde van links, De Groote tweede van links en Brouckaert vijfde van rechts.