Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Vriestrawler van 80 meter voor Cornelis Vrolijk Groep, oplevering eind 2018

Nieuwe trawler voor France Pélagique

IJMUIDEN - Cornelis Vrolijk heeft opdracht gegeven aan het Noorse Havyard Ship Technology voor de bouw van een 80 meter vriestrawler. De oplevering van de nieuwe trawler voor de Franse dochteronderneming France Pélagique wordt in december 2018 verwacht.

De overeenkomst werd afgelopen dinsdag ondertekend door France Pélagique en Havyard Ship Technology.

De nieuwe trawler komt ook onder Franse vlag en zal een van de twee huidige Franse trawlers, de ‘Sandettie’ en de ‘Prins Bernhard’, gaan vervangen. Met bouwjaar 1981 is de ‘Sandettie’ de oudste trawler van Vrolijk, en van de hele PFA-vloot. De overeenkomst bevat een optie voor de bouw van een tweede schip.

Aan het ontwerp van de trawler is maandenlang gewerkt door de rederij en ASD Ship Design uit Alblasserdam, het in 2003 opgerichte ontwerpbureau van Arie Aalbers en Peter van Welie. De trawler wordt 80 meter lang en 17,5 meter breed, met een ontwerp-diepgang van 7,1 meter.

Polen

Het casco wordt gebouwd in Polen, de afbouw vindt plaats op de werf van Havyard in Noorwegen. Volgens verkoopdirecteur Lars Conradi Andersen van Havyard kunnen er nog geen details worden gegeven over de verdere detail engineering van het ontwerp en de toeleveranciers.

Speciale aandacht is er voor betere arbeidsomstandigheden op het verwerkingsdek, de lay-out van het achterdek en brandstofbesparing.

De Havyard Groep ASA is een maritiem technologisch bedrijf dat producten en diensten levert aan de visserij en de energie- en vervoerssector, en genoteerd is aan de Oslo Stock Exchange. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Noorse Fosnavaag. Bij Havyard werken 700 mensen; in Noorwegen en op de bedrijfsonderdelen elders in Europa.