Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Nieuwe start Fishing for Litter in Vlissingen?

VLISSINGEN – KIMO Nederland en België organiseert morgen (zaterdag 17 maart) in Vlissingen een bijeenkomst voor vissers en verwante organisaties over het Fishing for Litter-project, dat in deze haven in het slop is geraakt.

Het Fishing for Litter-project is in het voorjaar van 2007 in Vlissingen officieel van start gegaan, maar jammer genoeg zijn de laatste jaren veel kotters afgehaakt. KIMO zou graag zien dat de vissers vanuit Vlissingen weer gaan meedoen aan het waardevolle project. ,,Fishing for Litter wil de bestaande verontreiniging van de zee terugdringen en nieuwe vervuilingen voorkomen. Als zeevisser kunt u hieraan veel bijdragen. Het schoonmaken en schoonhouden van de zee is een eerste vereiste om verse en gezonde vis aan wal te brengen. Het kost u niets en de opbrengst voor huidige en latere generaties mensen en zeedieren is van onschatbare waarde!’’, aldus KIMO in de uitnodiging. Momenteel doen alle Nederlandse vissershavens mee aan het Fishing for Litter-project. De bigbags kan men dan ook in alle havens inclusief Vlissingen kwijt, ook als er niet op de thuishaven wordt gevaren. De stand eind december 2017: 91 kotters hebben meegedaan aan Fishing for Litter.

De bijeenkomst in Vlissingen is in de kantine van de Zeeuwse Visveiling en begint om 10.00 uur. Aanmelden kan via de website.