Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Laatste werkzaamheden bij Damen Shiprepair & Conversion

Nieuwe 'Scombrus' arriveert uit Noorwegen

SCHIEDAM – De nieuwe vriestrawler CC 919999 ‘Scombrus’ van France Pélagique (onderdeel van Cornelis Vrolijk) kwam vorige week vrijdag aan in Nederland. Twee dagen eerder was het schip vertrokken van de werf in Leirvik, Noorwegen.

Vanwege de corona-restricties in Noorwegen konden er de afgelopen weken geen inspecties gedaan worden. Bij Damen Shiprepair & Conversion in Schiedam is de trawler in het dok gegaan voor een finale inspectie, en ook zullen hier de laatste werkzaamheden in het ruim afgerond worden. De rederij kan niet zeggen hoe lang deze werkzaamheden nog gaan duren.

De CC 919999 vervangt later dit jaar de FC 716999 ‘Sandettie’, die door de vertragingen bij de oplevering van de nieuwe trawler vooralsnog in de vaart blijft en begin deze week op de Atlantische Oceaan noordwest van Ierland zat.

Op de foto is voor de kop van de ‘Scombrus’ de oude sleepboot ‘Elbe’ te zien in de haven van Maassluis, die vroeger net als de haven van Vlaardingen vol lag met haringloggers. De huidige generatie vriestrawlers is in feite te zien als doorontwikkelde haringloggers.