Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Omgevlagd en onder ILT-klasse

‘Nieuwe’ OL 5 visklaar

LAUWERSOOG – Net voor de geplande zomervakantie met zijn gezin was de ‘nieuwe’ OL 5 van Johan Seepma vorige week klaar voor de proefvisserij. Alles draaide naar tevredenheid. De OL 5 is de voormalige Vlaamse kustvisser BOU 7, die afgelopen voorjaar door Seepma werd gekocht. In Lauwersoog werd de kotter in eigen beheer omgevlagd en onder ILT-klasse gebracht.

De gebroeders Johan en Douwe doen zo veel mogelijk zelf. ,,Dit wordt ons achtste vaartuig, dus ervaring hebben we inmiddels wel’’, zegt Seepma. ,,Maar vergis je niet, er komt heel wat kijken bij zo’n operatie. We hadden drie A4’tjes vol met noodzakelijke aanpassingen. Voor de stabiliteit – die is nu super – hebben we het zwaartepunt naar beneden gebracht, terwijl het schip vlotter is komen te liggen met 1,95 meter diepgang achter. Ik wil gezegd hebben dat de samenwerking met de ILT prima was, er werd door de inspecteurs goed met ons meegedacht. Alleen kun je zoiets natuurlijk niet. De mannen van de TDL stonden maandenlang elke dag voor ons klaar. Top!’’