Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Leefbakken in IJmuiden

Nieuwe Nederlands-Amerikaanse jointventure voor kreeftenhandel

STELLENDAM – Nederlof’s Vishandel uit Stellendam/IJmuiden is een jointventure aangegaan met kreeftenleverancier The Lobster Trap uit Bourne, Massachusetts (Verenigde Staten). Het nieuwe Nederlof-Lobster Trap BV gaat levende Amerikaanse en Canadese kreeft vanuit Nederland, Spanje en Italië distribueren over Noord-Europa.

Nederlof’s Vishandel startte in 1977 in Scheveningen en werd begin jaren negentig overgenomen door Maarten Buitendijk. Vijftien jaar geleden verhuisde de vishandel naar Stellendam en drie geleden kwam er ook een vestiging in IJmuiden. Het vishandelsbedrijf levert een breed assortiment Noordzeevis en vis van elders. In beide vestigingen werken momenteel zo’n 35 man. Ervaring met de kreeftenhandel heeft Buitendijk vooral opgedaan in de 25 jaar dat hij als mede- eigenaar van een Italiaanse vishandel/logistieke dienstverlener in Italië woonde en werkte.

De vestiging van Nederlof op het industrieterrein van Stellendam.De vestiging van Nederlof op het industrieterrein van Stellendam.

Buitendijk: ,,De nieuwe jointventure richt zich vooral op levende kreeft, die we importeren vanuit de Verenigde Staten en Canada. In onze vestiging in IJmuiden komen leefbakken voor deze kreeft. Vanuit Nederland wordt de kreeft dan over heel Noord-Europa gedistribueerd. Om dichter bij de afnemers zelf te zitten hebben we ook een vestiging in Spanje en in Italië geopend.’’