Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Drie meter extra, grotere hoofdmotor

Nieuwe LT 43 wordt verlengd

HARLINGEN/KATWIJK – De nieuwbouwer LT 43 ‘Annalijdia’ wordt met drie meter verlengd. Katwijker Klaas van Duijn heeft hoofdaannemer TB Shipyards in Harlingen opdracht gegeven voor de verlenging van de twinrigger/flyshooter tot 37,5 meter. In de loop van november wordt het vaartuig drooggezet en uit elkaar getrokken.

Na de dramatische tweede brand in augustus ontstond het serieuze idee om met het oog op bemanningsregelgeving de Britse kotter in te korten tot onder de 400 GT. ,,Maar na alle plussen en minnen tegenover elkaar te hebben afgewogen, gaan we nu dus juist verlengen. De machinekamer wordt groter, en de 6 cilinder ABC-hoofdmotor wordt vervangen door een 8-cilinder. En we krijgen dus ook een groter werk- en vangstverwerkingsdek’’, vertelt Van Duijn, die momenteel her en der voor los vaart terwijl sloopwerkzaamheden op de LT 43 nog aan de gang zijn. ,,Het wordt nu helemaal een superschuit.’’