Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Morubel, Ristic en Telson

Nieuwe garnalengroep Shore NV een feit

OOSTENDE – De onderhandelingen tussen Morubel/Ristic en Telson om te komen tot een joint venture zijn succesvol afgerond. Hiermee is een sterke garnalengroep ontstaan, met zowel tropische garnalen als Noordzeegarnalen in het assortiment.

In principe was de combinatie al een vaststaand feit en de strategie al uitgestippeld, maar nu zijn ook de laatste handtekeningen geplaatst en is de joint venture Morubel nv/Ristic GmbH met Telson BV echt officieel. De holding waar Morubel en Ristic deel van uitmaken heeft 50 procent van de aandelen van Telson. Reden genoeg ook voor een nieuwe naam van de combinatie: Shore, wat staat voor Shrimp Organisation Europe.

De sterke positie van Morubel/Ristic in tropische garnalen is gecombineerd met de kennis en ervaring die Telson heeft in machinaal gepelde Noordzeegarnalen. Hierdoor kan de bedrijvengroep een breed assortiment garnalen en aanverwante producten in de Europese markt zetten, zowel diepgevroren als koelvers.

Het is ook de ambitie van Shore om steeds het meest duurzame assortiment aan te bieden. Managing director Edo Abels van Morubel en tevens CEO van Shore zegt hierover in een persbericht: ,,Met de machinaal gepelde Noordzeegarnalen, die een retourtje Marokko overbodig maken, de biogarnalen van onze eigen Costa Ricaanse garnalenkwekerijen, de Pure Shrimp-projecten en onze nauwe betrokkenheid bij ASC, MSC en BSCI is deze weg al ingeslagen. Dit engagement zal als groep nog verder versterkt en uitgebouwd worden.’’

Het Business Social Compliance Initiative zet zich wereldwijd in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen van haar leden. Ook bij de Pure Shrimp-projecten staat aandacht voor de sociale omstandigheden in de garnalenkweek centraal, naast de zorg voor het milieu.