Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Groot aanbod, lagere inkoopprijs

Niet eerder zoveel glasaaltjes uitgezet

ZEEWOLDE/SPAKENBURG/ALMERE – Stichting DUPAN heeft afgelopen woensdag maar liefst 801 kilo (Franse) glasaal op de randmeren laten uitzetten. De eerste uitzet dit jaar, met glasaal vanaf de Loire. Vanuit Frankrijk kwam een oplegger met 267 dozen met in totaal 2,47 miljoen glasaaltjes.

Niet eerder was er zo’n grote uitzetactie. ,,Door het grote aanbod is de prijs flink gezakt. We hebben deze keer niet meer dan 139 euro per kilo hoeven betalen. Van het nationaal beschikbare (Europese) subsidiebudget hebben we nu pas een derde gebruikt. Over twee weken volgt een nieuwe uitzetactie’’, zegt woordvoerder Norbert Jeronimus van DUPAN. In het verleden moest wel eens drie keer meer worden betaald voor een kilo glasaal. De glasaal werd uitgezet door de HK 7, HK 78 (allebei vanuit Zeewolde), HK 173 (vanuit Almere) en PU 3 (vanuit Spakenburg).

Vissers Peter Jansen (HK 7) en vader en zoon Jan Foppen (HK 78)Vissers Peter Jansen (HK 7) en vader en zoon Jan Foppen (HK 78)

Op de foto’s het uitladen van de Franse oplegger op de Harderhaven in Zeewolde en de vissers Peter Jansen (HK 7) en vader en zoon Jan Foppen (HK 78).