Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Roman over redding Zeeuwse visser Rob van Belzen

Naar het hart van de zee

ARNEMUIDEN – In september 2015 viel schipper Robbie van Belzen van de ARM 14 overboord. Zonder reddingsvest. Zijn leven trok als een film aan hem voorbij. Uren later werd de Zeeuwse visserman gevonden.

Over de wonderlijke redding van Van Belzen heeft de Vlaams/Vlissingse journaliste Bo van Scheyen haar eerste (waargebeurde) roman geschreven: ‘Naar het hart van de zee’. Ze had tientallen gesprekken met Robbie van Belzen zelf, diens vrouw Geert, kinderen, familie (broers en zussen), collega-vissers van de ARM 14 en Johan Romkes van de BCK 40, het Nederlandse Kustwachtcentrum en Deense hulpverleners.

Van Scheyen sprak de eerste keer urenlang met Van Belzen aan boord van de ARM 14 in de haven van Vlissingen voor een artikel in het regionale weekblad De Bode en werd diep getroffen. Het uitgesproken geloofsvertrouwen raakte haar. In het boek wordt chronologisch de week van de vermissing beschreven, vanaf het vertrek uit Arnemuiden tot de terugkomst op zaterdag uit het ziekenhuis in Denemarken. De centrale boodschap is: Geef niet op, God is bij je. De boekpresentatie vindt zaterdagmiddag 27 oktober plaats in het Arnemuider museum ’t Stadthuys. Van Belzen wordt bij die gelegenheid ook geïnterviewd.

Van Belzen - nu schipper op de KW 34 - vertelde zijn indrukwekkende verhaal eerder in de Kersteditie 2016 van Visserijnieuws, het jaar waarin het nieuwe Vissersmonument op het Arnemuider kerkhof werd onthuld.

Naar het hart van de zee
ISBN 9789023955306
Kok Boekencentrum
Paperback, 136 pagina’s
Prijs: 17,99 euro