Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Kwekers hangen lijnen lekker op

Mosselzaadinvang in het Vogelzand

DEN OEVER/HARLINGEN – De Zeeuwse mosselkwekers hebben vorige week in goede weersomstandigheden hun werkzaamheden in de westelijke Waddenzee kunnen verrichten. Maandag was een waaidag. ,,Daarna was het uitzonderlijk mooi weer. Zodoende konden we in het Vogelzand van dinsdag tot donderdag 13 lijnen lekker ophangen’’, zegt schipper Jacco van Stee (YE 79) van Vette Verhaart/Qualimer. Voor volgende week staan er in het Vogelzand nog zes lijnen op het programma. De YE 79 maakt deel uit van de VSSB-groep: Vette Verhaart, Steketee, Van Stee en Bol.

Op de YE 83 van Delta Mossel werden ook op een vlotte manier de 180 meter lange lijnen ingeknoopt. In totaal 15 stuks. Schipper Jan Hollestelle verwacht nog één maand nodig te hebben om de resterende lijnen in het Vogelzand, Burgzand en Zuidmeep te installeren. In de hoop op gunstige weersomstandigheden.

Op de luchtfoto zijn van voor naar achter te zien: de BRU 24 van Mosselbedrijf Eendracht BV, de YE 83 van Delta Mossel, de YE 79 van Vette Verhaart en de HON 14 en YE 27 van Barbé Schepen BV.