Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nederland prominent aanwezig op grote Duitse landbouwbeurs

Minister van tulpen, kaas én vis

BERLIJN – Dankzij het Nederlands Visbureau was ook vis prominent aanwezig in het door landbouwproducten gedomineerde Holland Paviljoen op de Grüne Woche in Berlijn.

Deze grote Duitse landbouwbeurs duurt tien dagen en trok vorig jaar 400.000 bezoekers. Omdat Holland het oudste partnerland is wordt de beurs traditioneel geopend in het Holland Paviljoen. Vorige week vrijdag nam de Duitse Landbouwminister Christian Schmidt de honneurs waar. Minister Carola Schouten (geflankeerd door ‘Frau Antje’ en ‘Haringmeisje Annemiek’) was erbij, en ging na de opening de enorme beursvloer op, voorafgegaan door het dweilorkest ‘Kleintje Pils’. Na afloop van de eerste beursdag is er ook traditioneel een ‘Agro-ontvangst’ in het Holland Paviljoen, met Kamerleden, gedeputeerden, Europarlementariërs en bestuurders van het agrobedrijfsleven. Duitsland is de belangrijkste markt voor de Nederlandse landbouwsector. De beurs duurt nog tot aanstaande zondag 28 januari.