Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Minister Schouten hoofdgast op 7 juli in Stellendam

STELLENDAM – Minister Carola Schouten is zaterdag 7 juli hoofdgast op de Dag van de Nederlandse Visserij in Stellendam.

De netwerkbijeenkomst Dag van de Nederlandse Visserij vindt van 10.00 tot 13.30 uur plaats in de visafslag van Stellendam.

Na het welkom en opening door Agnes Leewis (Nederlands Visbureau) en burgemeeester Ada Grootenboer-Dubbeldam van Goeree-Overflakkee is het woord aan Carola Schouten, minister van LNV. Schouten geeft haar visie op de vissector ‘in relatie tot de taskforce circulaire economie in voedsel’. In het verlengde daarvan spreekt Toine Timmermans (programmamanager duurzame voedselketens van Wageningen University & Research) over ‘samen tegen voedselverspilling’. Aansluitend is er een paneldiscussie met aanvoer en handel.

De Dag van de Nederlandse Visserij is een initiatief van VisNed, de Nederlandse Vissersbond en de Redersvereniging voor de Zeevisserij en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door United Fish Auctions. De organisatie is in handen van het Nederlands Visbureau.

Tegelijk wordt het publieksevenement Vlaggetjesdag Stellendam gevierd. Het thema is: ‘Ontmoet de visser, proef de zee, beleef de visserij’. Op het terrein van de binnenhaven van Stellendam zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Nieuw zijn trendy foodtrucks aan de kades. De organisatie wil speciaal Goereese scholkibbeling onder de aandacht brengen. Tijens de vlootschouw vanaf 14.30 uur op het Haringvliet fungeert de GO 23 als vlaggenschip. Meer informatie: www.vlaggetjesdag-stellendam.nl.