Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Innovatief vaartuig met lage ecologische footprint

Minister Schouten doopt nieuwe UK 205

SCHEVENINGEN/URK – Visserijminister Carola Schouten doopt vrijdagmiddag 1 november de nieuwe innovatieve UK 205 ‘Spes Nova’ van de Ekofish Groep. De ceremonie vindt plaats bij rederij W. van der Zwan en Zonen in de haven van Scheveningen. ,,Het is onze wens dat de UK 205 een bijdrage levert aan een efficiëntere visserij met een lage ecologische footprint’’, aldus directeur Jacob Kramer in de uitnodiging.

De planning is dat de UK 205 volgende week vanaf hoofdaannemer Maaskant Shipyards in Stellendam gaat proefvaren. De officiële technische proefvaart met ILT is half oktober gepland, waarna schipper Albert de Boer en bemanning kunnen gaan proefvissen.

De dieselelektrische voortgestuwde twinrigger/flyshooter ‘Spes Nova’ is 32 meter lang en 9,60 meter breed en een compleet nieuw eigentijds ontwerp van het Friese bureau Vripack. De gevangen vis wordt direct gekoeld in een watertank, elektrisch verdoofd en automatisch gestript.

Voor relaties heeft de Ekofish Groep miniatuur-modellen laten maken.