Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Verlate uitstoom door storm

Met hobbels uit de havens

STELLENDAM/SCHEVENINGEN/IJMUIDEN – Door de storm die in de nacht van zondag op maandag vooral het westelijk kustgebied passeerde besloten veel kotters later te vertrekken uit de havens. In de loop van maandagmorgen nam de harde wind af en besloten de OD 6, GO 20 en GO 9 (zie foto) om nog na hoog water door het Goereese slijkgat naar zee te gaan. De rest van de Stellendammers waagde het er niet op en vertrok pas in de loop van de middag en de avond.

Vanuit Scheveningen vertrokken de OD 17 en de SCH 63 om negen uur als eerste, gevolgd door de GO 37. Enige tijd later volgden rond elf uur ook de H 225 en de OD 1 (zie foto). De eb zat er toen al goed in, maar desondanks liepen er nog flinke brekers voor de relatief nauwe haveningang van Scheveningen en kregen de kotters te maken met flinke hobbels.

Foto: W.M. den HeijerFoto: W.M. den Heijer

Vanuit IJmuiden vertrok de kottervloot in de middag. In de loop van de dag nam de noordwester sterk af. Vanuit Vlissingen werden geen bijzonderheden gemeld. Toen het licht was geworden was de haven al leeg.