Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Scholveiling (27 mei) voor zorgdorp

Meischol daagt Hollandse Nieuwe uit

URK - De Stichting Visserijdagen Urk veilt op maandagmorgen 27 mei het eerste kistje meischol 2019 voor het goede doel, dit keer het zorgdorp ALEH Negev.

De ambitie van de stichting is dat er dit jaar een recordbedrag van 150.000 euro opgehaald wordt. Of de anderhalve ton realistisch is zal moeten blijken. Sowieso daagt de stichting de organisatie van de Hollandse Nieuwe uit, dat het eerste vaatje haring in juni veilt. Het oude record van 116.000 euro werd gerealiseerd in het startjaar van de veiling van de meischol in 2010, toen de Hollandse Nieuwe bleef steken op 58.000 euro. In 2012 en vorig jaar bracht de haring meer op dan de schol.

ALEH Negev is een zorgdorp voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israƫl, ongeacht afkomst en geloof. Het specifieke doel is het mogelijk maken van een zorgboerderij naar Nederlands model.

De meischolveiling is in 2010 van start gegaan met als doel om de Noordzeevisserij, de visproducten uit de Noordzee en Urk te promoten. Eregasten tijdens de komende veiling zijn de Israƫlische ambassadeur Aviv Shir-On en cabaretier/(stem)acteur Javier Guzman. Als ambassadeur van ALEH Negev assisteert Guzman veilingmeester Gilbert Bastiaansen.

De veiling op 27 mei start om 11.00 uur in de mijnzaal van Visveiling Urk (Westwal 2), digitaal deelnemen aan de veiling is ook mogelijk. Bedrijven die zich willen laten registreren kunnen zich via de mail melden bij de Stichting Visserijdagen Urk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..