Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Voorbereidingen mosselzaadinvangseizoen gestart

‘Maxima’ laadt eerste invangpijpen in

HARLINGEN – Vanaf 1 maart mogen de mosselzaadinvanginstallaties weer geïnstalleerd worden. Afgelopen dinsdag 5 maart is de bemanning van het kraanschip ‘Maxima’ gestart met het installeren van invangpalen voor mzi’s op het Vogelzand. De ‘Maxima’ werd vorige week op Oostpoort in Harlingen geladen met 85 stalen pijpen van 24 meter lengte.

Afgelopen maandag lag het kraanschip verwaaid en dinsdag kon schipper Frans Timmerman een aanvang maken met het uitzetten van de eerste palen voor mosselrederij Barbé. Een ander deel van de stevige scheepslading pijpen was bestemd voor Roem van Yerseke en rederij L. Nieuwenhuize en Zn BV in Yerseke. Dinsdag waren de weersomstandigheden ‘redelijk gunstig’.

Timmerman sprak de wens uit dat het in het tweede deel van de week ook zou lukken om het overige gedeelte van de vracht scheep te zetten. Vervolgens kunnen de honderdduizenden knoopjes weer gelegd worden om de invangtouwen aan de hoofdlijnen vast te knopen.