Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Marineduikers doorzoeken wrak UK 165

DEN HELDER – De Koninklijke Marine gaat morgen met duikers het wrak van de UK 165 ‘Lummetje’ bekijken op zoek naar de twee vermiste Urker vissers.

Zr.Ms. Makkum vertrekt zaterdagmorgen vanuit de marinehaven in Den Helder met tien gespecialiseerde wrakduikers aan boord. Deze mijnenjager localiseerde gistermorgen met haar sonar het wrak van de Urker garnalenkotter noordwest van Noorderhaaks. Wanneer er morgenmiddag geen resultaat wordt geboekt gaat de duikoperatie zondag door. Weersomstandigheden (windkracht 5) en golfhoogten (3-4 meter) maakten zoeken en duiken vandaag onmogelijk.

Het Calamiteitenteam Urk besprak gisteravond het idee dat in overleg met Kustwacht en Marine vandaag met een Remus-onderwatervoertuig de omgeving afgezocht zou worden. Dat is niet gebeurd. Wel is het bedrijf Braveheart Marine met een vaartuig met geavanceerde sonarapparatuur onderweg naar Den Helder. De politie heeft vanmiddag toestemming gegeven om daarmee te zoeken, maar er moet verplicht een paar honderd meter afstand gehouden worden van de kotter.