Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Vestiging op Harlingen

LBR vindt tijd voor presentatie

HARLINGEN – De vestiging van motorenspecialist Louis Baes Repairs (LBR) op Harlingen is al bijna een jaar in bedrijf. Afgelopen zaterdag, tijdens de Visserijdagen Harlingen, was het dan eindelijk tijd voor een presentatie aan klanten, relaties en wie maar binnen kwam waaien.

Directeur Louis Baes spreekt van een hele drukke en gezellige dag, met veel bekenden en onbekenden. Het van huis uit op de grote vriestrawlers gerichte IJmuider bedrijf heeft de vleugels uitgespreid naar Harlingen, juist met het oog op de kottervloot die daar havent.

In principe wordt de vestiging op de haven van Harlingen bemand door twee man, Gerrit Nieuwenhuis en Alex van Hien, maar versterking vanuit IJmuiden is altijd mogelijk. Andersom geldt dat ook en springen Van Hien en Nieuwenhuis regelmatig bij in IJmuiden. Alles bij elkaar werken er bij LBR momenteel 15 man.

Speciaal voor de open dag waren vader Kees Roos en zoon Steven van RDA Ship Tech aanwezig om hun apparatuur voor visuele inspectie van het binnenste van de motor te demonstreren. Louis Baes: ,,Een onafhankelijk bedrijf, dat zelf geen reparaties uitvoert. Voor ons doen ze veel inspecties.’’