Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Handelsbedrijf breidt uit met kweekbedrijf uit Bruinisse

Kweekbedrijf BRU 2 naar Triton

YERSEKE/BRUINISSE - De Koning Mosselkweek BV uit Bruinisse heeft het kweekbedrijf BRU 2 verkocht aan handelsbedrijf Triton Yerseke BV. Cees en zoon David de Koeijer reageren content met de overname van het Bruse familiebedrijf. ,,We zijn er blij mee. Het is in onze ogen een mooi kweekbedrijf met een aantal goede percelen in de Oosterschelde en de Waddenzee. In totaal gaat het om elf percelen in de Oosterschelde en de Waddenzee.’’

Voor het vaartuig BRU 2 (de ex-YE 80) zoekt De Koeijer nog een schipper en een bemanningslid. Zolang die er niet is blijft huidig schippereigenaar Jan de Koning aan als schipper. De BRU 2 blijft onder het registratienummer BRU 2 ‘Scheldestroom’ in de vaart.

Triton is (samen met zusterbedrijf garnalenhandel Van Belzen) een van de grotere spelers binnen de mosselbranche. ,,Deze uitbreiding betekent voor ons dat we weer een stukje van de keten in beheer krijgen.’’

Samen met de neven Jaco en Simon Dingemanse participeert Triton ook in het Ierse kweekbedrijf Crescent. Zij heeft daar percelen in Wexford, Carlingford en Belfast.