Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Koningin Máxima op de ‘Barend Biesheuvel’

DEN HELDER – Hare Majesteit koningin Máxima kreeg vorige week een rondleiding aan boord van het controlevaartuig ‘Barend Biesheuvel’.

Koning Máxima bracht een werkbezoek aan de Nederlandse Kustwacht. Onder begeleiding van kapitein-ter-zee Ronald Blok bezocht de koningin het Communicatie en Coördinatie Centrum en het Maritiem Informatie Knooppunt. In dit continu bemande operatiecentrum komen alle meldingen binnen van mensen die hulp nodig hebben op het water, jaarlijks zo’n 1.700 en 2.000 reddingsacties die door de Kustwacht gecoördineerd worden. Daarnaast vindt ook de handhaving van de wet en regelgeving op de Noordzee plaats vanuit dit centrum.

Aansluitend werd het patrouillevaartuig ‘Barend Biesheuvel’ bezocht. Máxima sprak met de bemanning over hun werkzaamheden en kreeg een rondleiding aan boord. Het werkbezoek werd afgesloten op het nabijgelegen Maritiem Vliegkamp De Kooy. Dit vliegkamp, waar ook de Koninklijke Luchtmacht zetelt, is een van de twee thuisbases van de reddingshelikopters van de Kustwacht.