Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Op 28 maart in Colijnsplaat

Koeman veilt eerste kreeft

COLIJNSPLAAT – Niemand minder dan bondscoach Ronald Koeman zal de veilmeester zijn bij de traditionele veiling van de eerste Oosterscheldekreeft in Colijnsplaat.

De jaarlijkse veiling van de eerste Oosterscheldekreeft, die dit jaar wordt gehouden op donderdag 28 maart, is tevens het officiële begin van het kreeftenseizoen. Het is traditie dat de eerste kreeft geveild wordt voor een goed doel, en dit jaar is dat Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker.

Iedere dag sterven er in Nederland acht mensen aan alvleesklierkanker, vaak binnen een jaar na de diagnose. Support Casper wil daar verandering in brengen en maakt zich sterk om onderzoek naar nieuwe innovatieve behandelmethoden mogelijk te maken. Ronald Koeman, bondscoach van het Nederland voetbalelftal, is ambassadeur van de stichting. Als gelegenheidsveilmeester zal hij in de visafslag van Colijnsplaat proberen een zo hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor Support Casper.