Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Veiling voor Alpe d'HuZes

Kist mul levert dik 10.000 euro op

SCHEVENINGEN - In samenwerking met rederij Jaczon/Vrolijk organiseerde de Scheveningse visafslag vrijdag 1 maart een speciale veiling voor het goede doel. Een door de SCH 65 beschikbaar gestelde kist mul van twintig kilo leverde na afloop van de veiling 10.450 euro op. Het bedrag is bestemd voor onderzoek naar kanker via deelname aan Alpe d’HuZes.

In juni zullen onder andere van Primstar, Kloosterboer Coldstores, rederij Vrolijk en rederij Jaczon medewerkers deelnemen aan dit jaarlijkse fietsevenement in Frankrijk. Locatiemanager Wim Harteveld nam de veiling voor zijn rekening. Behalve de reguliere handelaren konden ook de kotterschippers evenals toeleverende bedrijven meebieden.

Jordi Simonis wist namens Vishandel Simonis uiteindelijk de kist mul te bemachtigen nadat hij al een paar keer had opgeboden tegen Wim Kerver van Vishandel ’t Loggertje. Namens rederij Jaczon/Vrolijk woonden Cock van Look en Manuele de Jager de veiling bij. Op de foto staan zij naast Jordi Simonis die elke vrijdagochtend de vis inkoopt voor het familiebedrijf.