Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Voedselbank Tytsjerksteradiel

Kerstactie met garnalen

BURGUM/TERSCHELLING – Peter Schootstra (39) – al jarenlang garnalenvisser samen met ‘good old’ Jan de Wit op de TS 6 van rederij Bakker - zet zich in voor het goede doel. Hij organiseert opnieuw een Kerstactie in zijn gemeente Tytsjerksteradiel.

,,Rond de Kerstdagen probeer ik een mooi bedrag in te zamelen voor de voedselbank in de gemeente Tytsjerksteradiel, waar ik woon. Dit doe ik door voor een willekeurig bedrag een zakje (van circa 1 kg) vers gevangen garnalen te verkopen. Deze worden bij de mensen thuis afgeleverd, waar ze dan een spoedcursus garnalenpellen krijgen. Zo hebben de mensen een overheerlijk kersthapje en helpen ze tegelijk een goed doel.

Vorig jaar kreeg de actie een enorme boost, nadat een collega het idee opperde om per kotter een kist garnalen beschikbaar te stellen en te laten veilen t.b.v. deze actie. De TS 2, TS 6, TS 9, TS 10, ST 20, ST 22, ST 24, ST 25, ST 27, HA 4, HA 13, HA 31, HA 40, HA 41, HA 44, WON 50, WON 77, WR 8, ZK 17 en de UQ17 gaven hier gehoor aan. Visveiling Urk bv heeft het bedrag toen afgerond naar 3.000 euro en van Visserijbedrijf de Rousant bv kon 300 euro worden bijgeschreven. Samen met de losse kilo’s kwam het totaalbedrag uit op 7.000 euro, waar de voedselbank heel erg blij mee was.

Voor dit jaar zijn de eerste bestellingen alweer binnen en hebben een paar kotters alweer toegezegd één of twee kisten garnalen te zullen sponsoren.

De kotters/collega’s die deze actie ook willen ondersteunen, kunnen contact met mij opnemen via Facebook, Twitter, mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (06-38908969).’’