Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Complete tuigage van en via Westvoorn

‘Javro’ en ‘Kjell’ ingetuigd

STELLLENDAM/DEN OEVER – Vorige week arriveerde een truck met oplegger vanuit Stellendam met een flinke lading visgerei op de haven van Den Oever. De netten, touwen, lijnen en borden kwamen van Westvoorn in Stellendam en waren bestemd voor de nieuwe ‘Javro’ en ‘Kjell’ van Marisa Fisheries, die bij Machinefabriek Luyt worden afgebouwd. De ‘Kjell’ heeft afgelopen dinsdag een technische proefvaart gedaan en zou gisteren (donderdag) gaan proefvissen. Voor de ‘Javro’ staat dat voor volgende week op het programma. Binnenkort vertrekken de twee trawlers naar IJmuiden, om van daaruit naar Suriname te vertrekken.

De twinrignetten, van EuroLine netwerk, zijn zogenoemde rockhoppers. Voor elke van de twee twinriggers zijn er twee stuks. De stalen lijnen en touwen komen van Ymuiden Stores. De visborden van het Deense Thyborøn Skipssmedie zijn geleverd via de Nederlandse agent Jaap Vlaming. Behalve het visgerei waarmee de schepen zijn ingetuigd krijgen de Surinaamse schepen veel voorraad aan met name netwerk en touw mee.