Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Open dag voor vishandelaren

Inzegening Glasaal Volendam

VOLENDAM – Omdat veel visboeren/aandeelhouders vorig jaar niet bij de opening van de nieuwe locatie van het Glasaal Volendam konden zijn werd afgelopen zondagmiddag voor hen een open dag georganiseerd. Begonnen werd met de inzegening door een priester.

Bijna honderd belangstellenden werden door de biologen en bestuurders rondgeleid en bijgepraat over de ontwikkelingen in het normaal gesproken afgeschermde onderzoeksbedrijf, waar gewerkt wordt aan de reproductie van paling.

,,Momenteel zijn er duizenden etende larven en onze vier biologen zoeken naar en testen op het juiste voedsel, zodat deze larven ook hopelijk gaan groeien. Onze inschatting is dat wij in 2022/2023 de eerste glasaal kunnen verwelkomen, waarna er dan een commerciële opschaling kan plaats vinden. Het gaat ons lukken. Straks is er geen wilde glasaal meer nodig voor de palingkweek!’’, zegt bestuurslid Hein Koning hoopvol.