Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Seafood Expo Global op volle kracht van start

Hollands en Belgisch visfeestje in Brussel

BRUSSEL – Voor Kingfish Zeeland en Viciunai Group kon de driedaagse visbeurs Seafood Expo Global dinsdag al niet meer stuk. De bijzondere landgekweekte ‘Dutch Yellowtail’ van de viskwekerij uit het Zeeuwse Kats was met nog 36 producten van in totaal twaalf visbedrijven genomineerd voor de Seafood Excellence Global Awards en won dinsdag de prijs voor beste horeca-product. De andere hoofdprijs, voor beste retail-product, ging naar de ‘Surimi Noodles Wok Style’ van Viciunai Group, waarvan het handelskantoor voor de West-Europese markten in het Belgische Brugge is gevestigd. Het concern won met deze ready-to-eat-noodles ook de aparte innovatieprijs. De jury van de prestigieuze Seafood Excellence Global-competitie bestaat vooral uit inkopers van de grootste Europese supermarkten.

In de stand van Parlevliet & Van der Plas werden ook veel producten van de dochterbedrijven gepresenteerd.In de stand van Parlevliet & Van der Plas werden ook veel producten van de dochterbedrijven gepresenteerd.

Zoals gebruikelijk ging de driedaagse visbeurs op de openingsdag op volle kracht van start. Aan openingsceremonies doet de Amerikaanse organisator niet. Klokke tien uur stromen de bezoekers naar binnen. Ook de Nederlandse en Belgische standhouders, traditioneel goed vertegenwoordigd op deze beurs in de EU-hoofdstad, moesten direct vol aan de bak. Directeur Feddo Veenstra van Sea Frozen spreekt na anderhalve dag al van een absoluut succes. ,,Vanaf het eerste uur hadden we het erg druk en hebben we leveranciers en klanten van overal op de wereld gesproken’’, aldus Veenstra. Het volledig in diepvries gespecialiseerde bedrijf uit Urk staat zoals gewoonlijk in een stand met Sea Fresh, eveneens uit Urk. ,,Sea Frozen is ooit ontstaan uit Sea Fresh en het zijn nu twee echt afzonderlijke bedrijven, maar de synergie op de stand in Brussel werkt goed.’’ Bij de Nederlandse trawlerrederijen is het traditioneel ‘volle bak’. ,,Elk jaar hoor’’, zegt directeur Diek Parlevliet van Parlevliet & Van der Plas. ,,En doordat alle dochterbedrijven, met Hollandse garnalen tot en met tonijn, ook in de stand staan, wordt het steeds drukker.’’

Ohad Maiman (links) en Itay Young, respectievelijk CEO en CFO van Kingfish Zeeland, voor de stand, waarin de Dutch Yellowtail ook werd klaargemaakt en geserveerd.Ohad Maiman (links) en Itay Young, respectievelijk CEO en CFO van Kingfish Zeeland, voor de stand, waarin de Dutch Yellowtail ook werd klaargemaakt en geserveerd.