Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Lea Woort onderzoekt mondzorg op zee

Hoe zorgen vissers voor hun gebit?

URK/AMSTERDAM – Lea Woort uit Urk doet onderzoek naar de mondzorg onder zeevarenden. Daarvoor heeft ze een enquete uitgezet. Medewerking door vissers wordt zeer op prijs gesteld.

Lea studeert aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en loopt stage bij een kaakchirurg in het AMC. Van familie hoorde ze dat jonge vissers uit voorzorg een kunstgebit nemen om problemen op zee voor te zijn. Voor haar eindscriptie doet ze nu nader onderzoek.

Voor haar onderzoek heeft ze een eenvoudige vragenlijst ontworpen. ,,Ben jij werkzaam of ben jij ooit werkzaam geweest in de zeevaart? Dan ben ik op zoek naar jou. De vragenlijst bestaat uit 21 vragen welke je snel en eenvoudig kan beantwoorden. De vragen hebben betrekking op hoe jij je mondgezondheid hanteert als je aan het werk bent. Het is de bedoeling dat je de vragenlijst naar waarheid invult. Succes en alvast enorm bedankt! Delen wordt gewaardeerd.’’

Link: enquetemaken.nu