Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Geld voor kankerbestrijding bij elkaar zwemmen

‘Hoe kan dit nou zomaar, dokter?’

HINDELOOPEN - Zaterdagavond 18 augustus trekken Durk van Tuinen (Nederlandse Vissersbond) en Hein Nentjes (UK 47 / ST 27) in Hindeloopen de zwembroek aan om 2 kilometer mee te zwemmen met olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. Van der Weijden doet een poging om in drie dagen de Friese Elfstedentocht te zwemmen, een nog niet eerder vertoonde sportieve prestatie. Met zijn foundation probeert Van der Weijden zoveel mogelijk geld in te zamelen dat wordt ingezet voor onderzoek naar de genezing van kanker.

Voor honderden deelnemers, zo ook Van Tuinen en Nentjes, is dit de reden om een stuk mee te zwemmen en zo ook met behulp van sponsors een bijdrage te leveren. Beiden hebben in de familie- en vriendenkring de ziekte meermaals van dichtbij meegemaakt. Vader Jauwk Nentjes – ook bekend visserijbestuurder - overleed in 2016 aan de gevolgen van leukemie. ,,Hoe kan dit nou zomaar, dokter?’’

Het is voor de visserijvertegenwoordigers een sportieve uitdaging, maar belangrijker voor hen is om een mooi bedrag bijeen te brengen wat rechtstreeks door de Maarten van der Weijden foundation wordt geïnvesteerd in onderzoek naar de genezingsmogelijkheden van de ziekte.

Doneren kan via de website www.11stedenzwemtocht.nl, zoek op deelnemers in de stad Hindeloopen en u vindt de persoonlijke pagina’s van Durk van Tuinen en Hein Nentjes. Nentjes zal daarnaast op maandag 16 juli een kist vis van zijn UK 47 aanbieden voor het goede doel op de visafslag Urk. Rechtstreeks benaderen voor steun is natuurlijk ook mogelijk.

Meer informatie: