Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Inzet voor havenkade en uitbagger en Westgat

HIN-award voor gedeputeerde Henk Staghouwer

LAUWERSOOG – Haast verlegen nam de Groninger gedeputeerde Henk Staghouwer vrijdagmiddag de HIN-award uit handen van voorzitter Barbara Holierhoek en secretaris Tom Wiersma van Hulp in Nood in ontvangst. Wat de vissersvereniging betreft heeft Staghouwer als betrokken politicus en hardwerkend bestuurder zijn nek uitgestoken voor het economisch reilen en zeilen in de vissershaven van Lauwersoog. Hij heeft zich ingezet voor de vernieuwde havenkade en het (toekomstig) uitbaggeren van het Westgat. ,,Samen met anderen, zoals de gemeente De Marne’’, reageerde Staghouwer. Den Haag heeft positief gereageerd op het uitbaggeren van het Westgat. ,,Het gaat gebeuren. Wanneer precies weten we nog niet. Dit jaar of anders in 2018.’’

Hulp in Nood kijkt naar langjarige inzet voor de vissers en de haven van Lauwersoog. Besloten is de award vanaf nu eens in de twee jaar uit te reiken. Eerdere awards gingen naar Dolf Boddeke, Lutz Jacobi, Johan Rispens, Tjeerd Dussel, Marten Loos en Dirk Jan Parlevliet.