Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Waardering voor Betto Bolt

Het is de moeite waard

LAUWERSOOG –Betto Bolt (1942) werd vrijdagmiddag in het zonnetje gezet op de jaarvergadering van Hulp in Nood. De Zoutkamper visserman ontving uit waardering de HiN-award. Bolt kreeg de award uit handen van voorzitter Barbara Holierhoek vanwege zijn jarenlange inzet met een groot hart voor de haven en vissersgemeenschap Lauwersoog. Met op het oog op de veiligheid was Bolt de afgelopen jaren vooral actief in het lobbywerk voor het weer op diepte brengen van het Westgat. Gedeputeerde Henk Staghouwer kon tot opluchting van de vissers op de jaarvergadering meedelen dat de drempel in het Westgat inderdaad weggebaggerd gaat worden. Tenminste: als bezwaarprocedures achterwege blijven.

Bolt toonde zich dankbaar voor de blijk van waardering. ,,Ik doe het als visserman voor onze vissermannen. Het is de moeite waard’’, aldus Bolt, net terug uit Denemarken. Een droevig bezoek dit keer. Aan boord van de L 757 ‘Aaltje Postma’ van zijn zoon Tamme vond vorige maand een dodelijk ongeval aan dek plaats.