Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
In aanbouw bij…

Heijsman Scheepsbouw, Stavoren

STAVOREN – Bij Heijsman Scheepsbouw in Stavoren vordert de bouw van de garnalenkotter WR 50 gestaag. De werf maakt het casco en bouwt de kotter ook zelf af, zoals dat ook het geval was bij de WR 40 voor Boerdijk, die in mei 2014 in de vaart kwam.

Directeur Christiaan Heijsman: ,,Het casco zit bijna in elkaar. Stuurhut, mast en gieken zijn klaar, en gestraald en gespoten. Admiraal uit Hasselt en Scheepselektricien Snijder uit Genemuiden zijn al begonnen met de afbouw van de stuurhut, zodat deze er compleet betimmerd en geïnstalleerd opgezet kan worden. In de machinekamer komen een hoofdmotor en twee hulpmotoren van Caterpillar, en voor in het nettenruim zal nog een havensetje komen.’’ De planning is dat de nieuwe kotter van 23,95 meter lengte voor de broers Jacco en André Bakker in juli wordt opgeleverd.

De zoetwaterwerf in Stavoren weet meer zoutwatervissers te trekken. De werkzaamheden aan de SCH 10 van de Gebroeders Rog uit Scheveningen zijn bijna afgerond. De kotter kreeg bij Heijsman een nieuw stalen stuurhuis met een aluminium siermast en een nieuwe lier. ,,Afgelopen tijd was het ook druk in de reparatie, met verschillende klussen op kotters, zoals het vervangen van motoren en het maken van nieuwe vistuigen.’’

WR 50

  • Lengte: 23,95 meter
  • Breedte: 6,20 meter
  • Holte: 2,66 meter
  • Ontwerp: Scheepsbouwkundig Bureau Herman Jansen.