Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nieuwe UK 225 ‘Auke Senior’

Happy met stabilisatietanks

URK – Schipper Tromp van Slooten prijst zich gelukkig met zijn nieuwe UK 225 ‘Auke Senior’. In het bijzonder is Van Slooten in zijn sas met de stabilisatietanks onder de brug. Zeker toen vorige week vrijdagmiddag met zuidwest 6 op de kop vanuit de noord thuiswaarts naar Harlingen werd gestoomd. Bij de ingang van het Stortemelk was het ‘paaltjes pikken’ toen Herman IJsseling van Flying Focus overvloog.

De 30 meter lange UK 225 is de tweede kotter in het kader van het Masterplan Duurzame Visserij, gebouwd door Hoekman Shipbuilding/Machinefabriek Padmos. Net voor de zomervakantie kwam het innovatieve en energiezuinige vaartuig in de vaart.

Het grootste verschil ten opzichte van de MDV 1 is de indeling. Op de UK 225 is de machinekamer in het voorschip gesitueerd en het visruim midscheeps. De bij Hoekman in aanbouw zijnde MDV 2 ‘Metanoia’ voor de combinatie Kramer/Romkes wordt een kopie.

Foto: Flying FocusFoto: Flying Focus