Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nevenvestiging

Habraken Vis opent BRU 17 in Bruinisse

BRUINISSE/STELLENDAM – Niels en Kurt Habraken van Habraken Vis in Stellendam hebben snackbar/viszaak De Koaje in Bruinisse overgenomen. De nieuwe naam luidt BRU 17 Habraken Vis.

BRU 17 HabrakenDe nevenvestiging van de reeds 13 jaar ingeburgerde viszaak op de Stellendamse Buitenhaven wordt in Bruinisse uitgebreider opgezet. Specialiteit blijft het omvangrijke assortiment onder de naam ´Scharrelvis´, topvers en rechtstreeks uit de afslag in Stellendam. ,,We zijn gespecialiseerd in wild gevangen Noordzeevis en schaal- en schelpdieren uit eigen kustwateren. Pangasius en tilapia zijn voor ons uit den boze. Er komt een ruime eetgelegenheid met 50 zitplaatsen binnen en een buitenterras waar we ook gekookte en gebakken mosselen, krukels, kreeft, kokkels, mesheften, opengestoken oesters en paling gaan serveren. Het verse afhaal- en het eetgedeelte worden gescheiden opgezet´´, legt Kurt uit aan de hand van een fraaie tekening (zie bijstaand).

De Bruënaars hebben door ervaring geleerd dat de gemiddelde bezoeker niet al te veel af weet van de visserij in de praktijk. Daarom zien ze het ook als hun taak om de nodige informatie te verstrekken met ondermeer behulp van panelen en het vertonen van visserij-films. Voor Kurt en zoon Niels Habraken staat vast: als de geplande verbouwing in het voorjaar achter de rug is komt de liefhebber van zilte zaligheden bij binnenkomst in BRU 17 in de wereld van de visserij terecht. De bedoeling is dat de deuren in december (tijdelijk in de huidige situatie) worden geopend.