Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

H2 neemt controlerend belang in Klaas Puul

Het personeel van Klaas Puul werd dinsdagmiddag ingelicht door de directie. CEO Sander van den Berg wordt weer financieel directeur, Maiko van der Meer is aangetrokken als algemeen directeur. Van der Meer gaf tot afgelopen voorjaar leiding aan de visdivisie van Marine Harvest.

H2 Equity Partners uit Amsterdam krijgt een meerderheidsbelang en de volledige zeggenschap over Klaas Puul. Percentages en overnamebedragen worden niet genoemd. Huidig eigenaar Evert Mooijer (Puul) houdt een serieus belang in de onderneming, en geeft daarmee aan vertrouwen in toekomstplannen van H2 Equity Partners te hebben.

Het Volendammer bedrijf stond al veel langer in de etalage. Vorig jaar werd lang onderhandeld met Bencis Capital Partners, ook eigenaar van Morubel in België.

Evert Puul (69) zag en ziet in familiekring geen kandidaten voor opvolging; een sterke partner wordt nodig geacht voor de continuïteit van de onderneming. ,,Klaas Puul heeft nog veel onbenut potentieel, maar er is geen opvolging in de familie om dit te realiseren. Samen met H2 Equity Partners willen wij dit potentieel realiseren om daarmee een nog betere partner voor onze klanten, leveranciers en medewerkers te zijn’’, zegt Puul.

Onder leiding van Van der Meer en Van den Berg zal gewerkt worden aan groei van Klaas Puul. Het bedrijf wil internationaal actiever worden, en vooral groeien in productontwikkeling, aldus Van der Meer. Rutger Jan Vlek, directielid bij H2 Equity Partners: ,,Het samen met een oprichtersfamilie versterken en uitbouwen van een familiebedrijf door het verstrekken van kapitaal en actieve ondersteuning door H2 is een typische investering voor H2.”

Klaas Puul is in 1968 opgericht en in bijna vijftig jaar tijd succesvol uitgebouwd door de familie Mooijer en medewerkers. Behalve het hoofdkantoor in Volendam kent het productielocaties in Edam, Duitsland (Büsum), Denemarken (Rømø), België (diepvriesbedrijf in Puurs) en Marokko (nieuw garnalenpelstation in Tanger). In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van bijna 200 miljoen euro. Van de circa 3.500 werknemers werkt het gros in Marokko.


H2 Equity Partners, opgericht in 1991, is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met vestigingen in Amsterdam en Londen. H2 richt zich op middelgrote ondernemingen met verbeter- en groeipotentieel in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. H2 biedt deze bedrijven een combinatie van kapitaal en actieve ondersteuning door het H2 team. H2 heeft een sterk trackrecord in het bouwen van krachtige ondernemingen met duurzame winstgevende groei. H2 beheert een portefeuille van twaalf bedrijven met een omzet van circa EUR 1,5 miljard.

Meer info: www.h2ep.com